Tweedehands Zonnepanelen

Op zoek naar tweedehands zonnepanelen? Bekijk onze Complete Installaties, losse zonnepanelen, omvormers en alle toebehoren. Bestel deze voordelig online!

Gebruikte zonnepaneel

Gebruikte Zonnepanelen

Steeds meer mensen kiezen voor de aanschaf van zonnepanelen om hun huis energie-efficiënt te maken. Maar wat als u op zoek bent naar een betaalbare oplossing? Gebruikte zonnepanelen kunnen een goede optie zijn, met veel voordelen. In deze blog bespreken we de voordelen van gebruikte zonnepanelen en waar u op moet letten bij de aanschaf ervan.

Voordelen van tweedehands zonnepanelen

Betaalbaar

Een van de grootste voordelen van gebruikte zonnepanelen is de lagere kostprijs. Deze kostprijs is lager doordat deze zonnepanelen elders in gebruik zijn geweest. Vele installaties die wij verkopen zijn zeer jong gebruikt en van hoge kwaliteit. Hierdoor kunt u besparen op de aanschaf van uw toekomstige zonnepanelen. Bekijk ook de zonnepanelen aanbieding categorie voor voordelige panelen.

Minder belasting op het milieu

Gebruikte zonnepanelen zijn al eerder gebruikt en dus al een deel van hun impact op het milieu achtergelaten. Door te kiezen voor gebruikte zonnepanelen in plaats van nieuwe panelen, bespaart u op de uitstoot van CO2 die nodig is voor de productie van nieuwe panelen.

Terugverdientijd 

Nieuwe zonnepaneelinstallaties hebben een lange terug verdientijd van   7 tot 9 jaar. Echter is deze veel lager bij gebruikte zonnepanelen, namelijk 1 tot 2 jaar. Dit komt doordat de aanschaf waarde van deze installaties vele malen lager is dan die van nieuwe. 

Waar op letten bij de aanschaf van gebruikte zonnepanelen?

Kwaliteit

Let bij de aanschaf van een gebruikte zonnepaneleninstallatie altijd op de kwaliteit van alle producten. Kijk hierbij naar de werking van zowel de zonnepanelen als de omvormer. Let hierbij ook op dat er geen visuele beschadigingen zijn die de werking van de installatie kunnen beïnvloeden. Let ook op waar u de panelen koopt en of het om een betrouwbare partij gaat. 

Prijs

Let bij de aanschaf van gebruikte zonnepanelen ook op de prijs. Vergelijk verschillende aanbieders en prijzen en kijk of de prijs in verhouding staat tot de kwaliteit van de installatie. Het is belangrijk om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste aanbieder, maar vooral te kijken naar de kwaliteit en betrouwbaarheid van zowel de installatie als de verkoper. 

Veelgestelde vragen over gebruikte zonnepanelen

Werken gebruikte zonnepanelen net zo goed als nieuwe zonnepanelen?
Ja, gebruikte zonnepanelen werken in de regel net zo goed als nieuwe zonnepanelen, zolang ze in goede conditie zijn. Het is belangrijk om de kwaliteit van de panelen te controleren voordat u ze aanschaft.
Kan ik geld besparen door te kiezen voor gebruikte zonnepanelen?
Ja, door te kiezen voor gebruikte zonnepanelen in plaats van nieuwe panelen, kunt u geld besparen op de aanschaf van uw zonnepanelen. Het is wel belangrijk om te controleren of de prijs in verhouding staat tot de kwaliteit van de zonnepanelen.

Tweedehands zonnepanelen bestellen bij gebruiktepanelen.nl

Als u op zoek bent naar tweedehands zonnepanelen, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben een ruim aanbod aan panelen van verschillende merken en in diverse formaten. Met onze expertise en ervaring kunnen wij u voorzien van deskundig advies en helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte!

Bij het kopen van tweedehands zonnepanelen is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Zo is het belangrijk om te kijken naar de leeftijd en de staat van de panelen. Een goede leverancier kan u hierbij helpen en u voorzien van advies op maat. Ook is het belangrijk om te kijken naar de garantieperiode en de terugverdientijd van de panelen.