Over ons

Ons Verhaal

“Tot mijn verbazing funtioneerden ze nog zo goed als nieuw”

“Tijdens mijn opleiding was ik al bezig met het opzetten van een onderneming, in een andere branche. Zonnepanelen kwamen toen per toeval op m’n pad, doordat mijn vader een installatie van zo’n 13 jaar oud overnam van een lokale agrarisch ondernemer die stopte met zijn bedrijf. Ik was in het begin eerlijk gezegd een beetje sceptisch over het product, vooral over de kwaliteit van de gebruikte zonnepanelen. Maar tot mijn verbazing functioneerden ze nog zo goed als nieuw. Dat deed me ertoe zetten de overige partij zonnepanelen van de agrariër op te kopen.

‘Gebruiktepanelen’ was geboren.”

Met onze visie willen wij samen met u verspilling van zonnepanelen tegengaan en bouwen aan een beter milieu.

 

Jonge ambitieuze ondernemers

Onze visie

Er komen steeds meer gebruikte zonnepanelen vrij. De meeste panelen worden gerecycled, maar daarbij gaan er altijd grondstoffen verloren. En dat terwijl gebruikte zonnepanelen met een rendement van boven de 90 procent vaak nog in hele goede conditie zijn, waarmee ze zeker nog zo’n 10 tot 15 jaar meegaan. Ons doel is om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk gebruikte zonnepanelen een tweede leven krijgen. Wat zijn naast milieuvriendelijk en duurzaamheid nog voordelen van het aanschaffen van een gebruikt zonnepaneel?

Mensen met een kleinere portemonnee krijgen toch de kans om energie te besparen en te verduurzamen. Daarbij zit op gebruikte zonnepanelen een zeer korte terugverdientijd van ongeveer 3 tot 12 maanden.